Producten Webinar

webinar

 

Basistraining webinarvaardigheden

Duur training: 4 uur

Professioneel in beeld in jouw eigen webinar

Wil je een professioneel webinar organiseren en het ook zelf presenteren. Waarom niet? Jij bent tenslotte de inhoudelijke specialist en een kei in je vak. Maar waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je je publiek tot het laatst boeit. Je wilt tenslotte niet dat je kijker tijdens het live webinar tussentijds afhaakt. En je wilt je doel met dit webinar bereiken. Laat mij je helpen. In samenwerking met MKB Webinar bied ik een live webinar aan. Je presenteert vanuit een studio die in jouw eigen huisstijl is gemaakt, met de juiste en betrouwbare technische ondersteuning. Nu de inhoud en presentatie nog!

Goed en zeker voor de camera

Met mijn achtergrond als ervaren communicatiespecialist en presentator /host van online TV en webcast producties help ik je met je presentatie, je draaiboek/scripting en camera- vaardigheden. In een basistraining nemen we allerlei zaken door die ervoor zorgen dat je goed en zeker voor de camera verschijnt. Dat begint al met een gedegen voorbereiding en planning, want je wilt tenslotte dat je verhaal goed overkomt.

Gedegen planning

Plan je webinar zo’n vijf weken van te voren en denk na over doel, inhoud en vorm van je webinar. Promoot het via je eigen middelen (website, mail, CRM, social media). Zorg dat jouw doelgroep weet wat ze in het webinar kunnen verwachten en wat je te bieden hebt. What’s in it for them!? Vraag je af waarom een kijker het webinar zou moeten volgen en wat je aan (nieuwe) informatie/voordelen voor je doelgroep te vertellen hebt. Verwerk deze informatie in een pakkende, wervende uitnodiging en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk deelnemers enthousiast krijgt tijdens je promotie- en inschrijvingstraject.

En dan nu?

De eerste stappen zijn gezet. De promotie loopt en de inschrijvingen komen binnen. Ongeveer drie weken voor het webinar is het tijd om na te denken over je presentatie en met welke middelen je je boodschap over wilt brengen. In video, animatie, storyline en je presentatie. Op dat moment hebben we een intakegesprek (via skype, telefoon of facetime) en zal ik je inspireren met bouwstenen voor je presentatie, het doel, je verwachtingen en je verhaal. Vervolgens kun je je hiermee voorbereiden tot het moment van de basistraining webinarvaardigheden. Die vindt ongeveer een week voor je webinar plaats.

"MKB Webinar helpt je bij de promotie van het webinar en het
versturen van belangrijke mails aan deelnemers"

 

Wat leer je in deze basistraining webinarvaardigheden?

  • Advies over de inhoud van je webinar;
  • Uitgebreid oefenen voor de camera met je eerste presentatie; • Terugkoppeling, terugkijken en opnieuw oefenen; • Scherper krijgen van je boodschap, inhoud en volgorde; • Praktische vaardigheden voor de camera staan; • Omgaan met interactie (vragen beantwoorden, pollvragen); • Advies over webinarpresentatie (kleding, interactie, techniek, voorbereiding).
  • Oefenen, oefenen en oefenen.
  • Advies over wat je nog kunt aanpassen in je presentatie.

 

Zelf niet presenteren?

Wil je zelf niet presenteren, maar gebruik maken van een professionele host bij je webinar? Een host zorgt bij de start van het webinar voor een krachtige start, zodat deelnemers direct aangesloten zijn. De host leidt het gesprek en stelt de juiste vragen om het gesprek op gang te houden. Ook zorgt de host ervoor dat de rode draad wordt gevolgd en dat vragen van deelnemers in goede banen geleid wordt. Vraag naar de mogelijkheden bij MKB Webinar.

Organiseer je binnenkort een webinar en wil je je webinarvaardigheden verbeteren? Meld je dan aan via info@promare.nl

Kijk voor de diensten die MKB Webinar je biedt op www.mkbwebinar.nl. En vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

mkb webinar